Vi på gården

Vi som driver Bergs Gård heter Frida och Magnus Jonsson. Vi är båda uppvuxna på lantbruk, Magnus på Bergs Gård och Frida från Sörby Oppgård i Årdala. Magnus är sjätte generationen här på gården.

Tidigare var det mjölkkor på gården och för ca 15 år sedan lade vi om till köttdjursproduktion. Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Våra djur är så kallade utegångsdjur och vi är medi ett program tillsammans med Länsstyrelsen och Gård & Djurhälsa.

Hösten 2012 började vi sälja köttlådor direkt till konsument. Vi trivs väldigt bra med att få följa hela livsmeddelskejdan och även att våra kunder kan göra det.

De senaste åren har vi utvecklat gården med flera verksamheter och erbjuder nu även boende, restaurang, gårdsbutik med café och Bergs Gård MTB Arena.

Vi utöver lantbruket och ovanstående verksamhet driver vi Bergs Gård Mark & Bygg, ditt lokala och personliga byggföretag.

Välkomna till oss!

Restaurang

Köksmästare

Thomas Krona har en mångårig erfarenhet av att jobba med lokalproducerade råvaror. I vårt kök tar han med sig influenser från hans tidigare arbeten som Kökschef på gourmetrestauranger och kombinerar dessa med det klassiskt lantliga köket.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se