Outdoor weekend / Sportlov

På Bergs Gård har vi öppet hela sportlovsveckan

Gör sportlovet till en utomhusweekend tillsammans med familjen. Ni kan hyra något av våra nyrenoverade hus en eller två dagar. Cykla ett par timmar ena dan och nästa dag kan ni besöka Trosa, Palstorsphage eller något annat kul ställe (se mer på www.nykopingsguiden.se). Vill ni ha det riktigt lyxigt så ordnar vi alla era måltider. Missa inte att hyra våra mysiga relaxavdelningar, vi har en inomhus och en utomhus båda med jacuzzi o bastu.

Hos oss kan du hyra MTB-cyklar att ta ut i våra banor och leder och om du vill guidar vi er och lär ut grunderna. På Bergsleden kan ni cykla, vandra och jogga. Sörmlandsleden passerar Bergs Gård.

Vi grillar gårdens korv och pinnbröd under fredag, lördag o söndag.

Gårdens café och gårdsbutik är öppen hela sportlovsveckan kl 11-16. Allt är hemlagat och bakat av oss med lokala råvaror från gården och Sörmland. I gårdsbutiken kan ni köpa vårt naturbetesnötkött & korvar och andra varor framtagna av oss eller köpta från lokala producenter.

Familjer kan besöka flera lekplatser, studsmatta och lekstugor med sandlåda som finns på gården. Vi har också fotbollsplan, bouleplan, klättervägg och tramptraktorer. Om du vill in i värmen har vi många sällskapsspel som finns i vår mysiga lounge, det går perfekt att ta med fikat in dit. Och ett pingisbord med flera pingisracketar väntar på dig i matsalen. De här sakerna är såklart gratis.

På gården finns mycket att hitta på även om man inte cyklar. Andra aktiviteter som geocaching, öl/vinprovning, lerduveskytte, massage och avslappning finns att göra.

Våra lokaler kan hyras året runt för allt från en liten grupp till 70 gäster (150 på sommaren uppe på logen, då ni även kan välja att fira utomhus). Vi står för god, hemlagad mat till samtliga gäster.

Bergs Gårds MTB-arena erbjuder 23 km banor och stigcykling i skogen. Fina mountainbike-cyklar går att hyra. Till sportlovet väntar en nybyggd pump track, teknikbana och Lillebrors Wave. Nu har vi alltså fyra teknikbanor som funkar finfint även om det skulle falla lite regn till sportlovet.
Många mil av XC-cykling i huvudsak på grusväg finns i direkt anslutning till Bergs Gård.


Hyr ni bostad kan vi erbjuda både välkomstlunch, middag, frukost och avfärdslunch i vår gårdsrestaurang eller så lagar du mat själv i köket i huset ni hyr.

De flesta aktiviteter är kostnadsfria. Mountainbike: Spåravgift 30 kr under 15 år och 60 kr för vuxna, hyra cykel 300 kr för 4 timmar , 390 kr heldag. Hyra boende, lokal, måltider för större sällskap, relax med bad och bastu, massage och mindfulness - kostnad efter sällskap.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se