Boende & Relax

Helpension eller basic - du väljer själv

Njut av lantliga boenden i familjär miljö. Välj mellan att bo gården eller vid havet - alltid nära skogen!

Vi har 50 bäddar på Bergs Gård och ytterligare 50 bäddar i våra boenden på Hållsvikens Gård och Tyvudden Gård.

Hos oss kan du välja helpension med bäddade sängar eller så tar du med mat och sängkläder själv. Du väljer dessa tillval när du bokar ditt boende.

Här fins samlad information om alla våra stugor

Nyhet!

Vi har utökat våra boenden med ännu ett hus vid havet, välkommen till Bröllopsviken, en av våra Naturpärlor vid Källvik!

Bröllopsviken

Vid vackra Källvik intill naturreservatet Tyvudden finner du en av våra Naturpärlor vid havet. Bröllopsviken är ett nybyggt hus (färdigt sommaren 2021) i två plan vid egen havsvik. Stora sociala ytor, huset är 220 kvm. Det finns en stor altan med utsikt över havet, möblerad med utemöbler och grill. Tillgång till liten strand och brygga för bad precis nedanför huset.

På nedervåningen finns ett fullt utrustat kök med köksö/serveringsyta. Stort matbord och vardagsrum för trevliga middagar och långa frukostar. På nedervåningen finns tre stora glasdörrar som går att öppna för att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

På övervåningen finns ett allrum med teve. Två helkaklade badrum med dusch, ett på nedre plan och ett på övre plan. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Ett sovrum nere och resterande sovrum på övervåningen.

11 bäddar och möjlighet att boka en extrasäng och spjälsäng.

Huset hyrs ut minst två nätter under helger, på vardagar kan ni boka en natt.

Se fler bilder och boka här

Vill du ta med allt själv? Här får du tips så du kan Packa Rätt

Vägbeskrivning till våra boenden

Här hittar du våra Bokningsvillkor för stugor och ställplatser.

Hundar är välkomna

När du bokar stuga finns tillvalet "Ta med hund" mot en extra städavgift . Hunden får inte vara i sängar eller soffor. Inte heller i restaurangen eller gårdsbutiken. Hunden ska vara kopplad utomhus. I Lillstugan, Sviten och Bröllopsviken tillåts inte husdjur.

Våra stugor och lokaler

Våra boenden passar för semester, konferens och festligheter med familjen. Brudpar hyr hela gården och håller bröllop hos oss. Vi har lokaler för upp till 150 personer och naturmiljöer där ni kan vistas utomhus.

På Bergs Gård hittar ni Gårdshuset, Storstugan, Lillstugan och Tvättstugan (10 km från pittoreska Trosa). Här är naturen nära inpå, Bergs Gård MTB Arena, Restaurang och Gårdsbutik.

Bergs Gårds Naturpärlor

Tyvudden Gård och Bröllopsviken ligger precis vid en lugn vik av Östersjön. Här njuter man av fina vandringsleder och havet. Njut av brasor från kaminen och husets bastu. Det finns fyra kajaker och en roddbåt att låna på Tyvudden. Dessa ingår i hyran men eventuell rengöring/tömning av regnvatten ingår ej.

Hållsvikens Gård ligger vid havet nära Bergs Gård (5 min bilväg och man kan cykla till Bergs Gård genom skogen). Här finns finns både nyrenoverade hus samt boende med vandrarhemsstandard. Det finns två kajaker och två roddbåtar att låna (två timmar åt gången så alla hinner med en tur). Dessa ingår i hyran när man bor på Hållsvikens Gård men eventuell rengöring/tömning av regnvatten ingår ej.

Bad med strand och brygga ligger vid gården. Du kan även njuta av vår vedeldade bastu vid havet.

Ställplatser husbil/husvagn

Vi har 10 ställplatser utan el. Dessa bokas och betalas via vår webb. Ni kan take away-middag från restaurangen eller ekologiska frukostkorgar (finns som tillval i bokningen) som ni äter i ert boende.

Dusch och toalett finns på utsidan av restaurangen. Det finns ej möjlighet att fylla på vatten eller tömma avlopp.

Platserna utan el finns på ängen vid gamla infarten, med utsikt över lilla ån och fälten.

Incheck/utcheck: Kl. 12.00.

Boka ställplats

RUT-avdrag för slutstädning i våra boenden

För att garantera hög städkvalité sköter vår personal städningen av stugorna. Du kan använda ditt RUT-avdrag för att halvera kostnaden för slutstädningen.

Gör så här: Ange rabattkoden "RUT" i rutan som finns där du väljer datum för din vistelse (i bokningen). I slutet av bokningen anger du personnummer i anlutning till att du fyller i dina kontaktuppgifter. Klicka även i rutan att du önskar RUT.

Ett krav för avdraget är att du är berättigad att göra RUT-avdrag. Vi kommer att skicka information om avdraget, samt ditt personnummer till Skatteverket. Om du inte är berättigad avdraget måste du betala hela summan till oss samt en administrativ kostnad om 200 kr. Är du osäker på om du är berättigad RUT, kontakta Skatteverket. Här kan du läsa mer om RUT-avdraget.

Cykelpaket MTB

Missa inte vårt härliga cykelpaket som du kan lägga till när du bokar boende!

Njut av mat och MTB-cykling när ni bor hos oss.

Boka relax

Du behöver inte bo på gården för att boka vår mysiga relax. Ert sällskap har ensamrätt på den under hela er bokade tid. Vi har två relaxer på gården, en inomhus och en utomhus. Båda har bubbelbad, bastu och dusch.

Läs mer om våra relaxer

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se