Sinnespromenad

Har du lyssnat på tystnaden någon gång?

Har du kramat ett träd eller smakat vatten direkt från en källa?

I denna mindfulnessövning guidar jag gruppen längs delar av våra vackra leder Bergsleden & Havsleden.


Ni behöver inga som helst förkunskaper, mindfulness är nämligen raka motsatsen till prestation. Mindfulness kan beskrivas som Ett sätt att medvetet rikta vår uppmärksamhet, i nuet, utan att värdera det som vi uppmärksammar.

Vi riktar vår uppmärksamhet mot våra sinnen, vi lyssnar, tittar och känner på naturen. Leden tar oss förbi en källa där den som vill får smaka på dess friska, klara vatten.

Under promenaden ger vi våra mobiler en välförtjänt vilopaus, vi Kopplar ner. Promenaden sker till en stor del under tystnad, men vi stannar med jämna mellanrum och delar med oss av vad vi uppmärksammat, och kom ihåg att dela alltid är frivilligt & det finns heller inget värderande eller dömande här.Sofia, vår Stress och Avspänningspedagog

Jag har under mina 39 år levt, prövat, snubblat och rest mig ett antal gånger. Det är dessa stunder som format mig till den jag är just nu, jag säger just nu för jag tror att vi hela tiden utvecklas och lär nytt som människor.
Jag är uppvuxen på en gård nära Berg och har nu slagit mig till ro på landet igen tillsammans med mina fyra barn och två katter. Livet på landet, lugnet och närheten till naturen passar mig bra. Jag ser mig själv som en kreativ & öppensinnad person som är väldigt trygg i mig själv. Med spänning ser jag fram emot vad varje ny dag har att erbjuda, vilka personer jag kommer att möta och vad vi kan lära av varandra.

Jag är Diplomerad Stresspedagog och Avspänningspedagog, med en kognitiv inriktning. Jag valde att gå den vägen då jag själv efter långvarig stress drabbades av utmattningssyndrom.

Resan jag gjort under min återhämtning har vart väldigt lärorik och viktig för mig. Den har givit mig en ny syn på livet. Det jag förut såg som misstag väljer jag nu att se som lärdomar. Jag känner mig oftare fylld av tacksamhet och kan glädjas åt det stora i det lilla. Snubbla gör jag såklart emellanåt men nuförtiden faller jag inte lika hårt & de verktyg jag nu har gör det lättare för mig att resa mig igen.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se