Aktuellt

Grådsbutiken

Besök gårdsbutiken till helgen

Varje fredag har vi nybakt bröd till försäljning i gårdsbutiken. Här finns även smakprov och råvaror till en hel helgmiddag med recept!

I gårdsbutiken finns vårt gräsbeteskött, ost från Sörmländska producenter, vår nötkorv i olika utföranden, gårdens egna produkter såsom kakor, musli, knäcke och mycket annat gott!

Varmt välkomna!

Cykla MTB

Friskvård på Bergs Gård

Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Ditt friskvårdsbidrag kan användas på nedan aktiviteter. 

  • Uterelax med jacuzzi och bastu.
  • Havsbastun vi Hållsvikens Gård (endast för boendegäster).
  • Årskort på vår MTB-arena.

Du betalar på plats och lämnar därefter in kvitto till din arbetsgivare. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar!

Julbord på Bergs gård

Välkommen till ett julbord med familjen Jonssons favoriter. 

Läs mer och boka bord här!

Jul på Bergs gård

Bergs gård på Trosa julmarknad

Vi kommer delta i Trosa julmarknad 1:a och 2:a advent, besök hos gärna för att köpa med lite naturbeteskött och korv till julfirandet.

Conrad och Togge

17 december Julmarknad på Bergs gård

Vår alldeles egna julmarknad fullproppad med julkänsla, fika och  många marknadsstånd. Conrad och Togge finns på plats för en tur med häst och vagn (mot avgift).

 Välkomna 17/12 kl. 11:00-15:00.

Naturbeteskött

Premiär för Höstlådan!

En fryst köttlåda på ca 15 kg, där 10 kg är nötfärs och resterande är styckdetaljerna: rostbiff, högrev, brisket (bringa), innanlår & nötbog.

Lådan finns för omgående avhämtning och behöver inte förbokas.

Pris: 155 kr/kg

Gräsbeteskött BErgs gård

Förboka köttlåda

Vi har flera olika varianter på köttlådor, dessa säljs mot förbokning och leverans till gårdsbutiken sker var 4:e vecka. Förboka via telefon eller mail. Kommande leveranser sker: v 48 och v 50. Här kan du läsa mer om utbudet.

Bergs gård

Bergs Gård tilldelas Trosa kommuns Miljöpris 2022

Motiveringen från Ekoutskottet i Trosa kommun lyder:

Bergs gård har utsetts till vinnare av Trosa kommuns Miljöpris 2022 för sin ekologiska profil där de tar ett helhetsgrepp från jord till bord och samtidigt skapar förutsättningar och intresse för ökad utevistelse i naturen för alla åldrar. 

Genom sin verksamhet bidrar de till ett mer robust och hållbart samhälle både utifrån ett ekologiskt och socialt perspektiv med öppna landskap, ökad biologisk mångfald, närproducerad mat och tillgång till varierad och tillgänglighetsanpassad naturupplevelse.”

Foto av www.lindring.se

Trosa kommuns pressmeddelande

Föregående
Nästa

Bergs Gård var nominerade till Stora Turismpriset 2021

Priset delades ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen. Varmt tack STUA som valde oss för att representera Södermanland  I år fick Vasaloppet ta hem det fantastiska priset – stort grattis!

Så här skriver Tillväxtverket ”Trots pandemitider med stora utmaningar har Bergs Gård sett nya kreativa sätt att utvecklas och fortsätta att växa. Att vara snabbfotad och inte vara rädda för att testa nya saker är deras styrka.”

Tillväxtverkets pressmeddelande

STUAs pressmeddelande

nominerade