Smaka på Sörmland

En matlagningsupplevelse i härlig naturmiljö!

Året runt erbjuder vi en unik smak- och naturupplevelse i form av en gör-det-själv-upplevelse mitt i naturen. Perfekt för familjeutflykten eller som kick-off-aktivitet för företaget.

Smaka på Sörmland är ett initiativ från Visit Sweden. Bergs Gård är en av flera platser i Sverige där bokningsbara naturbord är utplacerade. I Sörmland finns det fyra bord att välja mellan.

Tänk dig att få avnjuta en riktigt rustik måltid som du själv tillagat! Sittande vid ett dukat långbord, omgiven av susande trädkronor och fantastisk natur.

Bordet är placerat i vår vackra Ekhage, nära gården. Ekhagens Naturstig som leder till bordet är tillgänglighetsanpassad (delvis kuperad) med fungerande underlag för till exempel rullstol och rullator. Bordet är placerat i en något kuperad terräng med ängsgräs och sten.

Ni njuter av er egenlagade måltid med utsikt över dammar och betesmark i Ekhagen intill där både kor och får håller till.

Aktiviteten är tillgänglig från maj-oktober.

 

Föregående bild
Nästa bild

Bordet presenteras i samarbete med Visit Sörmland och Visit Trosa

Menyn 2023

Kötträtt

BBQ-gryta med gårdens gräsbetade nötkött, serveras på levainbröd.

Köttfri rätt (gäller då för hela bokning)

BBQ-gryta med portobello och grillost för Sörbro gård. Serveras på levainbröd.

Information om upplevelsen

Det finns två tider tillgängliga varje dag. Ni kommer inte dela bordet med något annat sällskap.

· Förmiddagstiden: 10.30 – 14.00
· Eftermiddagstiden: 16.00 – när ni vill gå hem

· Ni kan boka för 4-12 personer. I bokningen väljer ni datum, 1 bord, tid och sedan antal personer.

· Är ni ett större sällskap eller företag som vill boka bordet så går det utmärkt. /">Kontakta oss så bokar vi in er!

· Hämta ut råvarukorgen inne i receptionen när er tid startar.

· Ni kommer att få låna köksredskap på plats för att kunna tillaga er naturnära matupplevelse inklusive stormkök, tallrik, mugg, bestick m.m. I bokningsbekräftelsen står det beskrivet vilken utrustning ni kommer att få låna på plats.

· Ni sitter utomhus under hela upplevelsen, dukar upp på egen hand med lånade köksredskap och tillagar maten utifrån receptet. Rätten avnjuts sedan vid bordet (kläder efter väder och för kännedom står bordet utan tak).

· Bordet ligger en kort vandring från receptionen längs vår vandringsstig i Ekhagen.

· Eventuella allergier/specialkost: receptet i denna ”gör-det-själv-matupplevelse” går tyvärr inte att ändras eller bytas ut. Man kan välja att utesluta vissa delar i receptet eller köpa med sig egna råvaror som komplement utöver vid allergier/specialkost. Detta kan ej reduceras i kostnaderna.

I din bokningsbekräftelse, som kommer till den e-post du angivit vid bokningen, får du instruktioner till bordet med adress, vägbeskrivning, vilken utrustning du får låna på plats och att tänka på inför besöket. Har du frågor och funderingar inför ditt besök är du välkommen att kontakta oss

Vill du förbereda dig så kan du se en ca 3 minuter lång film om hur stormköket fungerar.

Från skog till bord

Bergs Gård är ett av Sörmlands äldsta lantbruk och är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött och korv Bergs gård tillagar är deras eget ekologiska naturbeteskött. Djuren går ute året runt och betar gräs i hagarna.

I skogarna intill växer svampar, örter och bär som används flitigt i köket. I deras övriga matlagning används i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong.

I gårdsbutiken kan ni handla kött och korv, hembakta godsaker och andra lokalproducerade produkter