Smaka på Sörmland

En matlagningsupplevelse i härlig naturmiljö!

Året runt erbjuder vi en unik smak- och naturupplevelse i form av en gör-det-själv-upplevelse mitt i naturen. Perfekt för familjeutflykten eller som kick-off-aktivitet för företaget. Smaka på Sörmland är ett initiativ från Visit Sweden. Bergs Gård är en av flera platser i Sverige där bokningsbara naturbord är utplacerade. I Sörmland finns det fem bord att välja mellan. Tänk dig att få avnjuta en riktigt rustik måltid som du själv tillagat! Sittande vid ett dukat långbord, omgiven av susande trädkronor och fantastisk natur. Bordet är placerat i vår vackra Ekhage, nära gården. Ekhagens Naturstig som leder till bordet är tillgänglighetsanpassad (delvis kuperad) med fungerande underlag för till exempel rullstol och rullator. Bordet är placerat i en något kuperad terräng med ängsgräs och sten. Ni njuter av er egenlagade måltid med utsikt över dammar och betesmark i Ekhagen intill där både kor och får håller till. Aktiviteten är tillgänglig från maj-sep.
Föregående bild
Nästa bild

Bordet presenteras i samarbete med Visit Sörmland och Visit Trosa

Menyn 2024

Kryddig korvgryta

En kryddig korvgryta på gårdens smakrika nötköttskorv med rotfrukter. Medan ni lagar maten snacksar ni på vårt rökta nötkött. Till efterrätt gör ni en äppelpaj i stekpanna, detta serveras med kokkaffe.

 

Denna aktivitet har en fast meny och vi kan ej göra anpassningar efter allergi och preferens. Det står er fritt att ta med alternativkost för delar av sällskapet.

Information om upplevelsen

Det finns två tider tillgängliga varje dag. Ni kommer inte dela bordet med något annat sällskap.

· Förmiddagstiden: 10:30 – 14:00
· Eftermiddagstiden: 17:00 – när ni vill gå hem

· Ni kan boka för 4-12 personer. I bokningen väljer ni datum, 1 bord, tid och sedan antal personer.

· Hämta ut råvarukorgen och alla redskap inne i receptionen när er tid startar. Promenera sedan till bordet.

· Ni kommer att få låna köksredskap på plats för att kunna tillaga er naturnära matupplevelse inklusive stormkök, tallrik, mugg, bestick m.m. Bokar ni inte till dryck så tag med egen.

· Ni sitter utomhus under hela upplevelsen, dukar upp på egen hand med lånade köksredskap och tillagar maten utifrån receptet. Rätten avnjuts sedan vid bordet (kläder efter väder och för kännedom står bordet utan tak).

· Bordet ligger en kort vandring (ca 1 km t/r) från receptionen längs vår vandringsled i Ekhagen.

· När ni känner er nöjda packar ni ihop allt och bär med det ner igen till receptionen (är den stängd ställer ni korgarna i växthuset). 

Lär dig om stormkök innan besöket!