Inför ditt besök på Bergs gård MTB Arena

Bra att veta inför ditt första besök hos oss - eller som nybörjare

Utrustning

Använd alltid hjälm, platta gympaskor & tighta träningskläder. Ta gärna med cykelvattenflaska och varma fingervantar.

Rätt storlek

Det är viktigt att ha rätt storlek på cykel och höjd på sadeln.

Så sitter du

Sitt på sadeln och ha ena pedalen längst ner, sätt hälen på pedalen. Sadeln är i rätt höjd med benet lätt böjt. Sadeln ska vara lite lägre än vid tex landsvägscykling. Det för att kunna flytta kroppen fram och bakåt för att lättare ta sig över hinder, bättre kurvtagning mm.

Börja så här:

Börja med att cykla runt på gårdsplanen. Växla upp och ner och prova fram- och bakbroms tills det flyter. I skogen hinner ni inte tänka så mycket.

När du har flyt:

Ta dig till Farfars Tech track. Cykla igenom den några varv. Tänk på att det går lättare om ni har lätt växel och högt tempo på pedalerna. Tänk också på att sitta lätt i sadeln. Inför gupp och klackar, flytta tyngdpunkten fram och tillbaka så ni får flyt. Det sämsta kan man göra är att sitta still i sadeln och bara trampa. Och lär er att ha låg växel innan ni kommer till en uppförslut och måste ta i. VÄXLA INTE NÄR DET GÅR UPPFÖR OCH NI TAR I, DÅ RISKERAR NI ATT KEDJAN GÅR AV. Bättre att kliva av och tänka på det inför nästa brant.

Efter Farfars Tech Track:

Nu är det lämpligt att prova på pumptracken, Farmors flowtrail eller Gröngölingen. Gröngölingen är den lättaste stigen i skogen.

Gröngölingen

Gröngölingen är skyltad med skylt på fågeln gröngöling. Ni kommer till den direkt efter att ni lämnat gården, och cyklat över åkern och förbi pump tracken, till mördarbacken. Den är brant. LÅG VÄXEL och se hur långt ni kommer. Sen är det bara att kliva av och leda cykeln uppför.

Följ skyltarna

Väl förbi Mördarbacken så följer ni skyltarna och det kommer gå finfint även om ni såklart kommer inse att ni missat något litet men då provar ni igen.

Våga dig vidare?

När ni kommit runt Gröngölingen så tar ni antingen den igen eller tar en titt på kartan och cyklar någon av de andra lederna. Tänk på att kolla på fotot på kartan först för där kan ni se vad vi skrivit om svårighetsgraden.

Ha en trevlig MTB-tur!

Hyresvillkor vid hyra av MTB-cykel

Vid bokning:
Bokningen är bindande (även om den sker per telefon). Cyklar med heldagshyra hämtas ut senast kl. 11.00 den dag då hyran börjar gälla. Om du inte vid bokningstillfället meddelat att du blir sen kan utrustningen komma att hyras ut till andra gäster efter kl. 11.00.

Läs våra fullständiga hyres- och köpvillkor när du gör cykelbokningen. De innehåller regler och viktig information för dig som hyrestagare.

All cykling med hyrd mountainbike sker på egen risk och hos oss har alla alltid hjälm. Det åligger hyrestagaren att besikta och godkänna hyrd utrustning vid utlämnandet.

35164753-1887805921276345-2720563019795922944-n

Vid inlämning av hyrd utrustning

Utrustningen ska återlämnas under cykeluthyrningens öppettider, 09.00-15.45.

Hyrcykeln skall tvättas av före inlämning på anvisad plats, görs inte detta debiteras rengöring hyrestagaren.

Cykelvätten finns vid Cykelstallet – OBS ej dricksvatten.

Vattenflaskan kan du fylla på vid gaveln på logen mittemot cykelstallet.