Kök & Cafe

Nu har vi öppnat för säsongen!

Här ser du öppettider för året.

Är ni ett större sällskap som vill äta eller fika hos oss. Var vänlig kontakta oss innan med en förfrågan så har vi möjlighet att förbereda för er.

Gårdscaféet

I vårt mysiga gårdscafé serverar vi ett stort urval av kakor och bakverk att frossa i. Till sötsakerna serverar vi ekologiskt och fairtrademärkt kaffe & te. I drickakylen finns, ekologisk läsk från Värmdö, äppelmust och god öl från Nils Oscar bryggeri i Nyköping. Här serveras även matpajer med sallad och gårdens wienerkorv med bröd.

Vi har fullständiga rättigheter.

Ivars matbod

Till påsk slår vi upp luckorna i Ivars Matbod. Vi kommer att grilla våra härliga gräsbetesburgare och korv varje helg tom oktober och alla dagar under högsommaren.

Vid sämre väder håller vi Ivars matbod stängd och då serveras alltid mat i vårt café.

Grillkorv

Gårdens kök

I vårt kök är vårt egna gräsbetade nötkött alltid i fokus. Hos oss kan du boka middagar, firanden eller bara en trevlig lunch med vänner. Vi samarbetar med Sjölundabackens Mat & Glädje som står för gedigen matlagning och menyutformning. Vänligen observera att köket endast är öppet på förfrågan. 

Varmt välkommen med din bokningsförfrågan!

Köket Bergs gård

Inför ditt besök

Har du frågor eller funderingar kring våra serveringar så kontakta oss gärna. Bergs gård är en kontantfri anläggning, hos oss kan du betala med Swish, våra presentkort eller kort (ej AMEX).

Gruppbokningar

Vill ni besöka oss utanför ordinarie öppettider. Vänligen kontakta oss för bokningsförfrågan. 

Vår matfilosofi: Från skog till bord

Bergs Gård är ett av Sörmlands äldsta lantbruk. Vi är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött vi serverar är vårt eget ekologiska naturbeteskött och vi har egen korv.

Våra djur går ute året runt och betar gräs i våra hagar. I våra skogar växer svampar, örter och bär som vi använder i vårt kök. I vår övriga matlagning använder vi oss i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong.

 

silvergrytan-2021

Silvergrytan 2021

I mars 2021 tilldelades Bergs Gård Silvergrytan av Lantbrukarnas Riksförbund.

”Silvergrytan tilldelas en person eller företag som på ett ypperligt sätt lyfter fram sörmländsk mat och matkultur. 2021 års pristagare är Magnus och Frida Jonsson”.

Motiveringen lyder:

”På en gård, som av generationer drivits och utvecklats efter tidernas förutsättningar, förverkligar Magnus och Frida Jonsson sina visioner och tänker hela tiden nytt. Naturbetesköttet från gårdens djur skapar mångfald i egna restaurangen, butiken och i Västerljungs vackra natur. Aktiviteter för familj, kollegor eller vänner är inget hinder på Bergs Gård, här finns något för alla att göra. MTB-cykling, lerduveskytte eller en plats för fest och konferens. På Bergs Gård ställer man inte in, man ställer om.”