Kök & Cafe

Hembakt & Hemlagat

Här hittar du alltid hembakt kaffebröd, nykokt kaffe och kalla drycker. Vi har fullständiga rättigheter så det går fint att ta ett glas vin, bubbel eller vår egna Bergs Gårdsöl 3,5%.

Kök
Vi har en enkel och vällagad meny som har gårdens ekologiska nötkött som utgångsläge samt att vi alltid har gårdens wienerkorv till barnen och en matig smörgås till den som föredrar något mindre. Vegetariskt alternativ och specialkost finns alltid tillgängligt. Fråga oss!  

När vi har grillning utomhus av hamburgare och korvar då är det enbart den menyn som finns och i vårt café serverar vi då en matigare smörgås samt vårt härliga kaffebröd.

Det finns gott om sittplatser både ute och inne med möjlighet att hålla avstånd. Du kan även få vårt fika och lunch som take away om du vill.

Fika 1 EDIT

Sommarmeny 2022

Vårt fantastiska nötkött är grunden i vår meny, självklart finns här också vegetariska & veganska alternativ.  

vid grillen (beställs & betalas i Boden) 

Bergsburgaren 125:- 
En smakrik 150 grams burgare i briochebröd. Serveras med ekologisk Väddöost, rökt torkat nötkött, silverlök, saltgurka, sallad och tomat med barbequesås & majonnäs. Extra kött 50:-. 

Barnburgare 85:-

En 60 grams burgare med samma tillbehör som ovan

Grillad ostchorizo 70:- 
Serveras i bröd med krämig coleslaw 

Grillad wienerkorv 35:- 
Serveras i bröd med ketchup & senap 

i caféet (beställs & betalas i caféet)

Trädgårdstallrik 165:- 
Tunt skivad rostbiff smaksatt med enbär & timjan med en somrig potatissallad med kapris, senapsvinegrette & rödlök. Serveras med rostat spisbröd och ost från Jürss mejeri. 

Grön trädgårdstallrik 165:- 
En gråärtsbiff smaksatt med svamp och valnötter med en somrig potatissallad med kapris, senapsvinegrette & rödlök. Serveras med rostat spisbröd och ost från Jürss mejeri.  

Smörgås på gårdslimpa 115:- 
Toppas med härlig röra och grönsaker. 

Grön smörgås på gårdslimpa 85:- 

Ekologiska hamburgare

Inför ditt besök

Har du frågor eller funderingar kring menyn, kontakta oss gärna. Vänligen observera att vi tar inte emot bordsbokningar under sommarsäsongen. Bergs gård är en kontantfri anläggning, hos oss kan du betala med Swish eller kort (ej AMEX).

After Bike

Vi har fullständiga rättigheter på gården. Det går fint att köpa ett glas vin till maten eller svalka dig med en öl efter cykelturen.

De flesta av våra ölsorter kommer från det lokala bryggeriet Trosa Ölkompani. Och i Gårdsbutiken kan du köpa med dig vår egen Bergs Gårdsöl 3,5% som vi tagit fram tillsammans med Trosa Ölkompani.