Kök & Cafe

Jullunch

Stängt för säsongen

Vi tackar alla vår härliga gäster för året och välkomnar er till julbordet med start 1 december tom 17 december. 

Caféet öppnar igen 2024.

Gårdscaféet

I vårt mysiga gårdscafé serverar vi hembakta godsaker bakade på mjöl från Saltå kvarn. 

Här finns ett stort urval av kakor och bakverk att frossa i. Till sötsakerna serverar vi ekologiskt och fairtrademärkt kaffe & te. I drickakylen finns, ekologisk läsk från Värmdö, äppelmust och god öl från Nils Oscar bryggeri i Nyköping. 

Fullständiga rättigheter.

Hembakt & hemlagat

Här hittar du alltid hembakt kaffebröd, nykokt ekologiskt och Fairtrade märkt kaffe och kalla drycker. Vi har fullständiga rättigheter så det går fint att ta ett glas vin, bubbel eller en kall öl.

Kök
Vi serverar rustik och vällagad husmanskost som har vårt gräsbetade nötkött som grund. Vi erbjuder alltid ett vegetariskt alternativ på beställning (ej buffé). Är du i behov av specialkost, kontakta oss i förväg.

Det finns gott om sittplatser både ute och inne med möjlighet att hålla avstånd. Du kan även få vårt fika och lunch som take away om du vill.

Vår matfilosofi: Från skog till bord

Bergs Gård är ett av Sörmlands äldsta lantbruk. Vi är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött vi serverar är vårt eget ekologiska naturbeteskött och vi har egen korv.

Våra djur går ute året runt och betar gräs i våra hagar. I våra skogar växer svampar, örter och bär som vi använder i vårt kök. I vår övriga matlagning använder vi oss i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong.

 

Inför ditt besök

Har du frågor eller funderingar kring menyn, kontakta oss gärna. Vi tar emot bordsbokningar vid sällskap över 5 personer, vänligen observera att det inte är bordsservering. Bergs gård är en kontantfri anläggning, hos oss kan du betala med Swish, våra presentkort eller kort (ej AMEX).

Gruppbokningar

Vill ni besöka oss utanför ordinarie öppettider. Vänligen kontakta oss för bokningsförfrågan. 

Grillade hamburgare från Bergs gård
silvergrytan-2021

Silvergrytan 2021

I mars 2021 tilldelades Bergs Gård Silvergrytan av Lantbrukarnas Riksförbund.

”Silvergrytan tilldelas en person eller företag som på ett ypperligt sätt lyfter fram sörmländsk mat och matkultur. 2021 års pristagare är Magnus och Frida Jonsson”.

Motiveringen lyder:

”På en gård, som av generationer drivits och utvecklats efter tidernas förutsättningar, förverkligar Magnus och Frida Jonsson sina visioner och tänker hela tiden nytt. Naturbetesköttet från gårdens djur skapar mångfald i egna restaurangen, butiken och i Västerljungs vackra natur. Aktiviteter för familj, kollegor eller vänner är inget hinder på Bergs Gård, här finns något för alla att göra. MTB-cykling, lerduveskytte eller en plats för fest och konferens. På Bergs Gård ställer man inte in, man ställer om.”