Kök & Cafe

Hembakt & Hemlagat

Här hittar du alltid hembakt kaffebröd, nykokt kaffe och kalla drycker. Vi har fullständiga rättigheter så det går fint att ta ett glas vin, bubbel eller vår egna Bergs Gårdsöl 3,5%.

Kök
Vi serverar rustik och vällagad husmanskost som har vårt gräsbetade nötkött som grund. Vi erbjuder alltid ett vegetariskt alternativ. Är du i behov av specialkost, kontakta oss gärna i förväg.  

Det finns gott om sittplatser både ute och inne med möjlighet att hålla avstånd. Du kan även få vårt fika och lunch som take away om du vill.

Gräsbeteskött BErgs gård

Jullunch på Bergs Gård

Lunchbuffé Adventshelger

Med start den första adventshelgen (26 november – 11 december) serverar vi en helglunchbuffé med julkänsla, mellan kl 11:30-14:30.

Här finns Bergs egen prinskorv och Josefines hemrullade köttbullar på gården naturbeteskött. Janssons frestelse, kokt potatis och ljummen rödkål.

Köttfritt alternativ: Brysselkål i saffransgrädde med gotlandslinser. Serveras med kokt potatis.

På salladsbordet finns hembakt bröd, kålsallad, rödbetssallad och hemgjord senap.

Pris för vuxen: 170 kr. Barn (under 12 år): 95 kr kaffe/te ingår EJ.

Julmarknadshelgen 17-18 december

Lördagen den 17 december mellan 11:00-15:00 är det julmarknad på gården. Denna helg (både lördag och söndag) serverar vi endast grillkorv i Boden och i caféet kommer det finnas smörgås och massor med gott fika. Vi serverar ingen övrig varm mat denna helg.

Jullovservering

Gårdsbutiken har öppet alla dagar (utom 24-25/12) med kaffe och kaka. Kök & café har öppet 5-8/1-2023. Då serverar vi lunchbuffé mellan 11:30-14:30.

Välkomna!

Ekologiska hamburgare

Inför ditt besök

Har du frågor eller funderingar kring menyn, kontakta oss gärna. Vi tar emot bordsbokningar vid sällskap över 5 personer, vänligen observera att det inte är bordsservering. Bergs gård är en kontantfri anläggning, hos oss kan du betala med Swish, våra presentkort eller kort (ej AMEX).

After Bike

Vi har fullständiga rättigheter på gården. Det går fint att köpa ett glas vin till maten eller svalka dig med en öl efter cykelturen.

De flesta av våra ölsorter kommer från det lokala bryggeriet Trosa Ölkompani. Och i Gårdsbutiken kan du köpa med dig vår egen Bergs Gårdsöl 3,5% som vi tagit fram tillsammans med Trosa Ölkompani.