Bokningsbara MTB-kurser

Testa på eller utveckla din cykling

Introkurs för dig som hyr cykel

Lär dig hur MTB-cykeln fungerar. Du får värdefulla tips och en introduktion kring hur du ska hantera cykeln. För dig som är nybörjare eller vill lära känna din hyrcykel. Vi går igenom cykelns funktioner, inställningar och pratar om grunderna i MTB-cykling. En perfekt start innan ni beger er ut i våra teknikbanor och leder.
Samling vid Cykelstallet på Bergs Gård kl. 10.00 - 10.45.
Begränsat antal platser, endast förbokningar. I samband med att du bokar din hyrcykel kommer möjligheten att boka denna kurs synas i din bokning. Pris: Vuxen 100 kr, Barn 75 kr.

I samarbete med We Ride MTB erbjuder vi ytterligare ett antal bokningsbara kurser. Prova-på-kurs, grundkurs, fortsättningskurs eller privat session. Datum för kurserna nedan. Deltagande måste föranmälas.

Missa inte Ladies MTB Camp – 21–23 maj 2021.

För bokning och frågor om kurserna, kontakta oss här

Prova-på-kurs i mountainbike

Datum 2021: 8 maj, 5 juni, 3 juli, 10 juli, 31 juli, 7 aug, 21 aug och 11 sep

Tid kl. 09:00-12:00

Plats: Bergs Gård

En kurs för dig som är nyfiken på att börja cykla i skog och terräng. Här får du de grundläggande kunskaperna för snabbt kunna ha roligt och cykla säkert.

Kursen varvar teori med praktik och visar knepen hur du tar dig fram över stock och sten. Du får chansen att jobba med kunniga och inspirerande instruktörer i mindre grupper.

Vi tränar tillsammans på byggda banor och tar våra nyvunna kunskaper på en av gårdens leder ut i skogen.

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar i vuxet sällskap.

Max 7 personer i en grupp.

Pris: 850 kr inklusive cykel och hjälm

Begränsat antal platser per guidning. Vill du hyra en fulldämpad cykel kan du lägga till 100 kr på priset, säg till när du bokar.

Boka Prova-på-kursen här

Grundkurs i mountainbike

Datum 2021: 15 maj, 12 juni, 17 juli och 28 augusti.

Tid kl. 09:00- 16:00

Plats: Bergs Gård

Kunskapsnivå: Genomfört Prova-på-kursen eller cyklat MTB ett par år

Efter prova-på-kursen fördjupar vi oss i teknikerna för kurvtagning i fart, broms- och växelkänsla, uppförs- och nerförsbackar. Vi varvar teori, teknik och hur du på ett säkert sätt manövrerar cykeln över stock, sten och spång. Vi har små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer. Vi tränar tillsammans på teknikbanan och vi tar våra nyvunna kunskaper ut i skogen på en av gårdens leder.

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande teknikerna för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför, nedför och längs tekniska skogsstigar. Du får inspirerande tips på saker du själv kan öva på för att fortsätta utvecklas i din terrängcykling.

Vi tar fikastopp under dagen och intar lunch på Bergs Gård.

Max 7 personer i varje grupp.

Pris: 1260 kr per deltagare, i priset kurs, fika, lunch och fika.

Behöver du hyra MTB, pris 375 kr bokas i samband med kursanmälan.

Boka Grundkursen här

Fortsättningskurs mountainbike

Datum 2021: 29 maj, 19 juni, 24 juli, 14 augusti och 4 september

Tid kl. 09:00-16:00, Bergs Gård

Kunskapsnivå: Grundkurs och/eller cyklat en hel del.

Den här kursen bygger på många års erfarenhet om vad de flesta cyklister upplever som utmanande. Kursen har mindre omfång än grundkursen och fokuserar mer på de moment som hindrar dig i din utveckling.

Exempel på moment vi fokuserar på, balansövningar på plattmark, uppför och nedför. Hur tar jag mig över hinder i fart? Hur hanterar jag drop och mindre hopp? Terrängtaktik, linje- och spårval, snabbt, snyggt eller tryggt? Det är ingen hopp-kurs, men, för att du ska vara beredd på oväntade utmaningar är det relevant att vara bekväm även i luften med sin cykel.

Kursen varvar teori, teknik och praktik. Vi tar fikastopp under dagen och intar lunch på gården. Max 6 personer i varje grupp.

Pris: 1430 kr per deltagare; i priset ingår kurs, fika, lunch och fika.

Behöver du hyra MTB, pris 375 kr bokas i samband med kursanmälan.

Boka Fortsättningskursen här

Karta över våra leder.

Är ni ett sällskap som vill ha en egen kurs?

Företag och grupper kan att boka en privat MTB-guidning.

Privat guidning, ca 2 - 2,5 timmar

Privatsession 1 person 1850 kr

Gruppsession 2–3 personer pris 990 kr /person

Gruppsession 4–8 personer pris 790 kr /person

Priserna gäller privatpersoner som medttar egen MTB. Behöver ni boka MTB, pris från 375 kr

För frågor och bokning av privata kurser, vänligen kontakta oss här

Priserna är ink. moms. Är ni ett företag som önskar guidning? Kontakta oss för offert.

Veronica Carlson som driver We Ride MTB är en av gårdens som är ledare och guide. "Jag har cyklat MTB i 10 år, de senaste fyra åren har jag ägnat mig åt att cykla stig i skogen än att cykla grusvägar. Stigcykling bjuder på en mer dynamisk cykling och du får hela naturupplevelsen på köpet."


Patrik, deltagare guidad kurs för nybörjare: ”Veronica är kunnig och engagerad ledare. Hon ger många värdefulla tips för nybörjare. Gruppen var lagom stor och det var smidigt upplägg på plats. Jag är supernöjd med tips och idéer vi fick i pauserna. Och så är Bergs Gårds MTB-arena en fantastiskt vacker miljö. Tack för en fin förmiddag!”

På Bergs Gård Trosa erbjuder vi en komplett arena för mountainbike. Vi har ett Teknikområde med tre olika anlagda banor: Pump Track med hopplinje, Teknikbana med många olika ”features” och en Flow Trail. När du lekt av dig i Teknikområdet vän-tar 23 km leder och loopar i skogen som är de-signade, anlagda och markerade med MTB i sikte och av olika svårighetsgrad. Men allt är singletrack och såklart 100% grusvägsfritt!

För en van mtb:are tar det drygt 2,5 timmar att cykla alla leder och loopar om man tar i ordentligt men gör något drickastopp här och där. Efter det tror vi att du är helt slut och kanske längtar efter bubbelbad på Bergs Gård Rum & Relax, kall dryck från Gårdscaféet eller varför inte en vända till :)

Vi erbjuder också moderna hyrcyklar, cykeltvätt och dusch. På gården har vi eget restaurangkök med närproducerade rätter tillagade av vår köksmästare.

Ladies MTB Camp – 21–23 maj 2021

We Ride MTB arrangerar det omtyckta Ladies MTB Camp på Bergs Gård även i år!

För dig som är tjej och vill utveckla förmågan att cykla mtb på stig och i terräng. Du kan vara allt från nybörjare till tävlingscyklist, här finns nåt för alla. Vi tränar i nivåanpassade grupper, ledda av erfarna guider/coacher.

Under en aktiv helg kommer vi tillsammans UTVECKLAS, UMGÅS, och SVETTAS.

Fokus: glädje – teknik – trygghet!
De flesta cyklister vill bli bättre, oavsett nivå. För att bli en bättre cyklist finns inget bättre än att få kompetent instruktion, prova på och bli coachad. Kanske är du rädd för något eller tror du ska ramla och slå dig så fort det blir stökigt i terrängen. Du kanske vill ta dig till nästa nivå, lära dig om spårval eller ”bara” bli snabbare.

Vi stressar inte, vi hjälper dig med råd om inställningar och utrustning, tränar teknik, utvecklas och har roligt i ett unikt välbeprövat koncept. Vi övar på gården, på byggda banor och tar sen nyvunna kunskaper ut i skogen. Under helgen varvas teori, teknik och praktik. Målet är att bli inspirerad, ha roligt, och på ett säkert sätt manövrera cykeln över sten, stock och spång. Ladies Camp ger dig självförtroendet att våga utmana dig själv på din personliga nivå.

Vi fokuserar på glädje – vår pedagogik tar dig dit.

Vad händer under helgen?

• Teknik clinics på bana
• Stig & terrängcykling
• Pumptrack session
• Workshops: Ställ in din cykel, laga punka, MTBs tech, mm.
• God och hälsosam mat
• Yoga för Rider’s på logen
• Mingel, nätverkande och allmänt skönt häng

Alla moment leds av erfarna instruktörer som brinner för mtb-cykling.

Om cyklingen
Vi har genomfört många kurser, event och clinics. Allt vi ska göra är grundat på lång erfarenhet. Cykling sker på såväl anlagda banor som på stig och led i naturen. Konceptet innehåller många moment men är intuitivt och lättbegripligt. Framförallt kommer ingen att utsättas för något man inte vill… men, vi kan hjälpa dig förbi dina hinder, om du själv vill. Alla moment är nivå anpassade, dock, som i alla fysiska aktiviteter hjälper det om konditionen är skaplig, det är jobbigt att cykla och glädjen till trots så är en trött cyklist, en mindre glad och säker cyklist.

Några moment som många önskar utveckling inom, spångcykling, rötter och stenar (vått & torrt) hopp och dropp, brant uppför och utför samt kurv- och bromsteknik. Oavsett om du nyss börjat cykla eller tävlar elit så finns det alltid möjlighet att utvecklas. Det är bara en av de saker som gör cyklandet så inspirerande och fyllt av glädje. Alla kan träna och bli bättre på något oavsett nivå!

Pris: Priset 3395 kr inkluderar fika, luncher, middagar och lägret. Boende tillkommer.

Vi erbjuder specialpriser i delat boende hos oss under Ladies MTB Camp. Boende bokas här

Deltagande i Ladies MTB Camp bokas här

Maten
Fredag: Middag
Lördag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag
Söndag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål

Tider: Ladies Camp startar fredag den 21 maj kl 18:00 och avslutas söndagen den 23 maj klockan 16:00

Om ledarna
Alla ledare har lång och gedigen erfarenhet av cykling, stigcykling enskilt och i grupp. Flera är ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört olika cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen m.fl. På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar, lättare mek och självklart fixar vi punkan om oturen är framme.

Denna helg blir snabbt fullbokad så säkra din plats redan nu. Läs mer om kursen och boka här!

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokningen är bemannad onsdag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken och café är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00 lunch 11.00-14.30