MAT OCH MUSIK PÅ BERGS GÅRD

I sommar kombinerar vi det bästa av tre världar och erbjuder därför tre intima konserter med mat, musik och dryck. Endast 50 biljetter per konsert vilket ger möjlighet till en unik upplevelse i sommarkvällen. Välkomna!

19 JUNI

LIVEMUSIK, GRILL OCH ROSÉ

3-rätters grillmiddag med smaker från Italien, vin från vingården Terreno i Toscana och livemusik under bar himmel med trubaduren Jens Persson. Pris 785 kr per person.

Välkommen till Bergs Gård klockan 18.30.
Mingel och förrätt på uteserveringen utanför Restaurangen.
Musiken börjar klockan 19.00 och vi äter och njuter av musiken på uteserveringen.
Restaurangen stänger kl. 22.30.

Vi sitter ute och njuter av musik och mat. Om vädret inte alls tillåter uteliv så flyttas evenemanget in till vår loge men planen är att sitta ute så klä er varmt om kvällen är sval.

Transport till och från Bergs Gård

Skjuts fram och tillbaka till evenemanget Mat & Musik på Bergs Gård, 110 kr per person (tur och retur). Finns som tillval när du bokar biljetten.

Upphämtning av Rydbergs Transport:
Kl. 18.00 Vagnhärads Järnvägsstation
Kl. 18.15 Trosa Centrum, busshållplatsen vid gatuköket
Kl. 18.20 Rondellen Västerljung
Ankomst kl. 18.30 Bergs Gård
Hemfärd efter evenemanget, samma slinga tillbaka.
Endast förbokningar. Transporten delas med andra gäster.

Vi hyllar sommaren och Italien med en kväll fylld av rosévin, musik och ljuva dofter från grillen. Vår samarbetspartner från vingården Terreno i Toscana är på besök och presenterar sitt ljuvliga rosévin Rosato di Toscana och andra viner från deras gård som passar till sommarens rätter.

Grillen är tänd och köket serverar en sommartallrik med utvalda nötdetaljer och korvar från gården i harmoni med grönsaker och såser. Livemusik av Jens Persson som spelar sköna låtar och ramar in en oförglömlig kväll där Toscanas smaker möter det Sörmländska lantköket i en hyllning till sommaren.

Meny
Förrätt: Carpaccio av gårdens ekologiska nötkött serveras med 1 glas rosévin (Rosato di Toscana ) från Terreno
Varmrätt: Sommartallrik med gården utvalda grill, grönsaker, såser och fransk potatissallad. Serveras med 1 glas vin, ur vingården Terrenos sortiment eller vår egen Bergs Gårds folköl.
Dessert: Smultronpanacotta med marinerade jordgubbar.

Alkoholfria alternativ finns. Vänligen meddela eventuella allergier/vegetarisk kost vid bokning.

Medföljande barn över 1 år behöver biljett för detta evenemang då vi endast får erbjuda 50 sittplatser (pga av rådande restriktioner). Finns som tillval när du bokat vuxenbiljetten.

Om trubaduren Jens Persson

Jens har spelat på heltid som trubadur sedan 2004 och har jobbat med musik i snart tre decennier. Han har medverkat på flera album med artister som Thorsten Flinck, Kingen, Ewert Ljusberg, släppt två CD-skivor med egenskrivna sånger samt gjort musik med det egna bandet Wounded.

"Från fjällen till skärgården och en Härjedaling i världen. Musik berör och får mig att vilja skapa atmosfär, energi och känsla med stort hjärta" berättar Jens.

3 & 4 AUGUSTI

PLURA OCH CARLA - MAT OCH MUSIK PÅ LOGEN

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien.

Carla Jonsson är yngre bror till Plura och medgrundare till Eldkvarn, där han är spelar gitarr och regelbundet bidrar med låtar (exempelvis "Kungsholmskopplet" och "Susan") till bandet. Carla har även medverkat i matlagningsprogrammet "Pluras kök" i TV3, där Carla var ständig sidekick till Plura och dessutom spelade gitarr till matlagningen.

Den 3:e och 4:e augusti spelar de tillsammans på Bergs Gårds Loge i en avskalad och intim settning.

Endast 50 biljetter till varje konsert, bordsplacering.

Biljett till konserten samt middag

Vi serverar Pulled Beef Roll av gårdens ekologiska nötkött. Nattbakade högrev i ett luftigt briochebröd med tillbehör som jalapenomajonäs, picklad rödlök, lantchips och coleslaw.

Pris för mat och musik: 1395 kr

Vänligen meddela eventuella allergier eller vegetarisk kost vid bokning.

På logen finns bar med fullständiga rättigheter. I baren finns dryck, tilltugg, kaffe och sötsaker.

Bokningen är öppen. Klicka på Boka Biljett-knappen högst upp på denna sida för att säkra din plats!

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se