Vår matfilosofi

Vår matfilosofi

Från skog till bord

Bergs Gård är ett av Sörmlands äldsta lantbruk. Vi är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött vi serverar är vårt eget ekologiska naturbeteskött och vi har egen korv.

Våra djur går ute året runt och betar gräs i våra hagar. I våra skogar växer svampar, örter och bär som vi använder i vårt kök. I vår övriga matlagning använder vi oss i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong.

De fiskar och skaldjur vi serverar är närproducerade, MSC- eller ASC-märkta.

Vår gård bidrar till biologisk mångfald. Se mer om det i videon nedan.

Köksmästare

Thomas Krona har en mångårig erfarenhet av att jobba med lokalproducerade råvaror. I vårt kök tar han med sig influenser från hans tidigare arbeten som Kökschef på gourmetrestauranger och kombinerar dessa med det klassiskt lantliga köket.

Silvergrytan 2021

I mars 2021 tilldelades Bergs Gård Silvergrytan av Lantbrukarnas Riksförbund.

”Silvergrytan tilldelas en person eller företag som på ett ypperligt sätt lyfter fram sörmländsk mat och matkultur. 2021 års pristagare är Magnus och Frida Jonsson”.

Motiveringen lyder:

”På en gård, som av generationer drivits och utvecklats efter tidernas förutsättningar, förverkligar Magnus och Frida Jonsson sina visioner och tänker hela tiden nytt. Naturbetesköttet från gårdens djur skapar mångfald i egna restaurangen, butiken och i Västerljungs vackra natur. Aktiviteter för familj, kollegor eller vänner är inget hinder på Bergs Gård, här finns något för alla att göra. MTB-cykling, lerduveskytte eller en plats för fest och konferens. På Bergs Gård ställer man inte in, man ställer om.”


Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se