Restaurang

Vår matfilosofi

Från skog till bord

Bergs Gård är ett av Sörmlands äldsta lantbruk. Vi är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött vi serverar är vårt eget ekologiska naturbeteskött och vi har egen korv.

Våra djur går ute året runt och betar gräs i våra hagar. I våra skogar växer svampar, örter och bär som vi använder i vårt kök. I vår övriga matlagning använder vi oss i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong.

De fiskar och skaldjur vi serverar är närproducerade, MSC- eller ASC-märkta.

Vår gård bidrar till biologisk mångfald. Se mer om det i videon nedan.

Köksmästare

Thomas Krona har en mångårig erfarenhet av att jobba med lokalproducerade råvaror. I vårt kök tar han med sig influenser från hans tidigare arbeten som Kökschef på gourmetrestauranger och kombinerar dessa med det klassiskt lantliga köket.

Restaurangen

Vi håller öppet för bokningar och serverar lunch fre-sön. Aktuella evenemang i restaurangen hittar du här

Catering till våra stugor eller hem till dig

Ni kan boka våra middagar som catering när ni bor i våra stugor, eller så hämtar ni den i vår Gårdsbutik och äter hemma. Vi kan leverera maten utomhus så ni inte behöver gå in i butiken.

Kontakta oss för meny boka er catering här. Vänligen meddela eventuella allergier vid bokning.

Café

Vårt café ligger i Gårdsbutiken. Här hittar du nykokt kaffe, kalla drycker och hembakt fikabröd.

Silvergrytan 2021

I mars 2021 tilldelades Bergs Gård Silvergrytan av Lantbrukarnas Riksförbund.

”Silvergrytan tilldelas en person eller företag som på ett ypperligt sätt lyfter fram sörmländsk mat och matkultur. 2021 års pristagare är Magnus och Frida Jonsson”.

Motiveringen lyder:

”På en gård, som av generationer drivits och utvecklats efter tidernas förutsättningar, förverkligar Magnus och Frida Jonsson sina visioner och tänker hela tiden nytt. Naturbetesköttet från gårdens djur skapar mångfald i egna restaurangen, butiken och i Västerljungs vackra natur. Aktiviteter för familj, kollegor eller vänner är inget hinder på Bergs Gård, här finns något för alla att göra. MTB-cykling, lerduveskytte eller en plats för fest och konferens. På Bergs Gård ställer man inte in, man ställer om.”


Vandringslunch

Vandring på Sörmlandsleden eller cykla på våra leder i skogen. Boka ett paket med matsäckslunch, kyld dryck och karta som visar hur du tar dig till de bästa vandringsplatserna i närheten. Du måste inte bo på gården för att beställa vandringslunch men det måste förbokas.

Priset för vandringslunch är 175 kr

After Bike

Vi har fulltändiga rättigheter och i Gårdsbutiken och i restaurangen kan du t.ex. köpa vår egen Gårdsöl som vi tagit fram tillsammans med Trosa Ölkompani.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokning är bemannad måndag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00