Aktiviteter

Upplev naturen!

Hos oss på Bergs Gård finns en mängd aktiviteter för både stora och små.

Outdoor-aktiviteter som MTB-cykling och paddling möter njutningsfull relax och natursköna vandringsupplevelser. Våra aktiviteter går att nyttja både när du övernattar hos oss, eller när du endast hälsar på oss över dagen.

Upptäck allt du kan göra hos oss:

MTB-arena

På Bergs gård finns en stor och mycket omtyckt anläggning av mountainbike-leder, teknikbanor och även möjlighet att hyra cykel för dig som inte har en egen.

Relax med varm- & kallbad

På Bergs gård har vi en fantastisk utomhusrelax med jacuzzi och bastu, bokningsbar för alla besökare. För övernattande gäster finns även vedeldad havsbastu att boka. Denna finns vid Hållsvikens gård ca 2 km från Bergs gård.

Kajak & båtar

Ett perfekt nöje för hela familjen!
I våra boenden på Hållsvikens gård och Bröllopsviken ingår tillgång till roddbåt - ett perfekt nöje för hela familjen. Har kan du också boka till kajaker.
Vid boende i Bröllopsviken och Hållsviken finns kajaker att boka som tillval till din vistelse.
Vid vårt Utecafé i Stendörrens naturreservat har vi kajaker till uthyrning för alla.

Smaka på Sörmland

Gör-det-själv-matlagningsupplevelse i naturen. Vi ordnar med råvaror och allt du behöver, du vandrar och lagar mat! En aktivitet för 4-12 personer.

Ekhagens Naturstig

Bergs Gårds tillgängliga promenadstråk! Vi har anlagt denna led med stöd av Leader Sörmlandskusten och anpassat underlaget så att personer som annars har svårt att vistas i skog och mark ska få en möjlighet till det. Underlaget är gjort för att både rullstolar, rullatorer och barnvagnar ska kunna ta sig fram. Ca 1 km på tryggt underlag i delvis kuperad terräng (gårdens beteshage).

Boule

Spela på någon av våra boulebanor - förboka gärna och hämta upp kloten i receptionen vid ankomst.

Bergs gård för barnen

Klättervägg i ladan, studsmatta, gungor och lekplatser för de små. Titta på gårdens djur och låna gratis springcykel (glöm inte hjälmen!).

Geocaching

Ut i skogen och hitta geocacher, en digital skattjakt där deltagare placerar ut "skatter" i skogen och mark. Ladda ner appen Geocaching, finns där appar finns. Vi har inget ansvar i placeringen och skicket på cacharna.