Cykla hos oss

Välkommen till ett äventyr på Bergs Gård MTB Arena!

Bergs gård MTB Arena är en populär cykeldestination för MTB-cyklare från hela Sverige. I vår anläggning hittar du en stor variation av mountainbike-leder och -stigar, vilket gör att alla brukar hitta just sin favorit! Med varierande terräng och svårighetsgrad passar våra leder både nybörjare och erfarna cyklister.

Och det bästa av allt: under ditt MTB-äventyr hos oss på Bergs gård MTB Arena får du självklart förmånen att njuta av den vackra Sörmländska naturen samtidigt som du får en riktigt härlig cyklingupplevelse!

Alltid öppet

Vi har alltid öppet för cykling, du kan komma när det passar dig. Öppettider för övriga aktiviteter på gården hittar du här.

Cykla mountainbike i skogarna på Bergs gård

Våra leder

Här väntar 28 km leder och loopar i skogen på dig! Designade, anlagda och markerade med MTB i åtanke och i olika svårighetsgrad.

Vi har även en 3 km e-loop som är skapad specifikt för e-MTB.

Allt är singletrack och 100% grusvägsfritt.

Cykla mtb Bergs gård

Teknikområde

I vårt teknikområde finns fyra anlagda banor:

 • Pump Track med hopplinje
 • Teknikbana med många olika ”features”
 • Flow Trail
 • Lillebrors Wave

Hyr cykel

Vi har moderna hyrcyklar för uthyrning hos oss – hjälm ingår alltid när du hyr någon av våra cyklar.

För våra yngsta cyklister finns gratis balanscyklar att låna när man cyklar i Lillebrors Wave.

MTB-kurser

Vi arrangerar MTB-kurser på olika nivåer – både för nybörjare och för vana cyklister. Du kan ta med din egen cykel eller hyra av oss om du inte har egen.

För mer information om MTB-kurser, välkommen att kontakta oss.

Bra att veta inför ditt besök

Oavsett om du är nybörjare eller en van MTB-cyklist så kan det vara värdefullt att ta reda på hur du förbereder dig på bästa sätt inför cyklingen hos oss.

MTB-orientering

I samarbete med Trosabygdens orienteringsklubb erbjuder vi möjligheten att testa MTB-orientering på våra skogsleder.

Vi har två olika leder, en för barn på 2,6 km med 5 st kontroller och en för vuxna på 4,4 km med 10 st kontroller. 

I varje kontroll finns en bokstav, när du har alla bokstäver bildar de ett ord. Besök receptionen med rätt ord och ta del av ett pris!

Upptäck våra leder:

Ledssystemet
IMG_9081

Hyr cykel eller ta med egen

Vi har moderna hyrcyklar och erbjuder även kurser för er som vill prova på utveckla er cykling. Hjälm  ingår när du hyr cykel av oss. Efter cyklingen väntar cykeltvätt, dusch, café och en liten tur i gårdsbutiken. Du kan även boka vår härliga uterelax med bastu och jacuzzi.

Alltid öppet

Vi har alltid öppet för cykling, du kan komma när det passar dig. Gårdsbutiken och caféets öppettider hittar du här. Du kan ta med egen cykel eller hyra MTB av oss.

Priser MTB-cykling

Bergs Gård är ett familjeföretag och för att utveckla och underhålla våra banor, leder och loopar för er besökare tar vi ut en spåravgift. I spåravgiften ingår åkning i alla våra leder och teknikbanor.

Boka och betala spåravgiften via vår MTB-bokning, betalning görs med kort eller Swish. Ditt kvitto skickas via e-post.

Bike Pass – dagskort

 • Vuxen (15 år och uppåt) – 90 kr per dag
 • Barn (upp till 15 år) – 60 kr per dag
 • Cykeldusch – 20 kr

Bike Pass – årskort

Cykla hur mycket du vill, när som helst, t o m 2024-12-31!

 • Vuxen – 950 kr per år
 • Barn – 550 kr per år

Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidraget kan du använda hos oss. När du köpt ditt årskort eller dagspass via knappen nedan får du kvitto till din e-post som du visar för din arbetsgivare. Vi är även anslutna till Epassi.

_DSC8406

Kompiskortet

På Bergs Gård gäller Kompiskortet! Man kan ansöka om Kompiskortet hos Trosa kommun och det är till för dig som har en psykisk funktionsvariant. Med Kompiskortet får du ta med dig en valfri kompis som extra stöd och sällskap, hos de föreningar, organisationer med mera som är anslutna till Kompiskortet.

Erbjudanden med kompiskortet

 • Cykla MTB på Bergs Gård och ta med en kompis som får gratis spåravgift.
 • Ta med egen mountainbike och hjälm och cykla på teknikbanor och skogsleder på Bergs Gård MTB Arena. Ordinarie pris: spåravgift Vuxen (15 år och uppåt) 90 kr per dag Barn (upp till 15 år) 60 kr per dag. Ingen föranmälan behövs. Avgiften Swishas till 123 023 24 21.
 • Hyr MTB-cykel och cykla på teknikbanor och skogsleder på Bergs Gård MTB Arena. Hjälm ingår. Pris från 390 kr. Cykel måste förbokas och betalas i förskott via Swish. Medföljande på Kompiskortet hyr framdämpad cykel utan kostnad. Skicka bokningsförfrågan med information om datum samt längd på cyklister till:

Bokning av MTB-cykel med Kompiskortet innebär godkännande av boknings- och köpvillkor. Läs dessa här.

Testa MTB-orientering!

Med start den 29/10 erbjuder vi tillsammans med Trosabygdens orienteringsklubb en möjlighet att testa MTB-orientering på våra skogsleder.

Vi har två olika leder, en för barn på 2,6 km med 5 st kontroller och en för vuxna på 4,4 km med 10 st kontroller. 

I varje kontroll finns en bokstav, när du har alla bokstäver bildar de ett ord, besök receptionen med rätt ord och ta del av ett pris (endast ett pris per person).

Lycka till och ta det försiktigt i skogen!

MTB-orientering Bergs gård
MTB-orientering Bergs gård

Öppna MTB-leder

Teknikbanor: 7/7
Skogleder: 9/9

Mycket snö på alla leder och i skogen.

Smakprov direkt från skogen:

Utveckling av Bergs Gård MTB-arena

Vi investerar för att utveckla landsbygden och vi är mycket glada att vi har blivit beviljade projetktstöd från Tillväxtverket.

Projektet består i:

• Anläggning av en ny vandringsled – en rundslinga på cirka sex kilometer i anslutning till Sörmlandsleden.

• Två vindskydd – en vid ny led och en vid befintlig MTB-/vandringsled (havsleden).

• Anläggning av två tillgänglighetsanpassade MTB-leder (flowtrails) – en längre och en kortare.

• Tre informationsskyltar/spårkartor.

• Skyltning av MTB-leder.

• Ett servicehus (som är öppet för alla) innehållandes cykeltvätt, reparationsverkstad för gäst, RWC-toalett och en dusch.

Syftet med projektet är att möta turisters ökade efterfrågan genom att utveckla fler leder, både vandrings- och cykelleder, samt servicen kring dessa leder för att bli en ännu bättre outdoor-destination i Södermanland. 

Målet med projektet är att Bergs Gård ska vara en fortsatt stark aktör i regionen för rörligt friluftsliv och att besökare ska stanna kvar i området genom att ha mer och fler attraktiva aktiviteter.