En NATURupplevelse för alla

Vandring

En upplevelsegård i Sörmland, här finns något för hela familjen

Vandra & Bo i stuga

Vandra och bo på våra anläggningar. Samtliga våra anläggningar ligger intill Sörmlandsleden, Bergsrundan eller våra MTB-leder. Alla dessa ger fantastiska vandringsmöjligheter till härliga naturupplevelser.

Vi erbjuder vandringspaket med bubbel &snacks, middagskit till stugan och en härlig frukostkorg, allt förberett av vår kock med tydliga instruktioner för tillagning.

Pris från: 960 kr/person ink boende i 2 bäddsstuga. (Beräknat på 2 personer).

Bergsrundan 7 km

Bergsrundan är en fin rundslinga på cirka 7 km som innehåller mycket av Sörmland men i litet format. Rundslingan bjuder på typisk Sörmländsk natur. Det är åkerholmar, hälleberg, grusvägar och vandring längs vattendrag och med möjlighet till avstickare för att nå skogssjöar eller havet. Starta hos oss, med goda parkeringsmöjligheter och elbilsladdare, eller anslut till rundan från Sörmlandsleden.

Använd gärna Naturkartan när du ska ut på tur och läs gärna på om Allemansrätten innan ni ger er ut.

För vem lämpar sig Bergsrundan?

Den passar dig som vill vandra ett par timmar under helgen eller för familjen med lite yngre deltagare med möjlighet till övernattning i vindskydd (anläggs vintern 23/24) blir ett helt äventyr. 

Den passar också dig som vandrar längs Sörmlandsleden och vill ta en avstickare till Bergs Gård för att lyxa till det med övernattning i våra charmiga stugor med tillgång till havsbastu & relax. 

Familjer och sällskap som besöker Bergs Gård för MTB-arenan kan med fördela vandra rundan om cyklingen inte passar hela sällskapet. 

Bergsrundan är inte tillgänglighetsanpassad och vissa delar är branta och kuperade, det grusvägar och traktorvägar parallellt för en enklare tur. 

Ekhagens Naturstig 1,1 km

Ekhagens Naturstig är Bergs Gårds tillgängliga promenadstråk! 

Vi har anlagt denna led med stöd av Leader Sörmlandskusten och anpassat underlaget så att personer som annars har svårt att vistas i skog och mark ska få en möjlighet till det. Underlaget är gjort för att både rullstolar, rullatorer och barnvagnar ska kunna ta sig fram. Ca 1 km på tryggt underlag i delvis kuperad terräng (gårdens beteshage).

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är 100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glittrande sjöar.

Ledens etapper och rundslingor erbjuder olika svårighetsgrader, allt från krävande vandring till lättsam söndagspromenad. För vandraren finns vindskydd att sova i och anlagda rastplatser för matpaus och vila.

Från Bergs gård ansluter du enkelt till Sörmlandsledens etapper 54 och 55 via vår egen Bergsrunda.

Vandringstips i vårt området

I Nynäs naturreservat finns många olika vandringsleder där du med hjälp av Sörmlandsleden och lite grusvägar kan få till rundslingor.

Bergs gård MTB-arena har ca 30 km cykelled geonom skog och mark, dessa är även utmärkta vandringsleder. Under vintern 2023/24 anläggs ett vindskydd i den norra delen och ett annat ute vid havet längs den MTB-led som heter Havsleden.