Nötköttlåda
Köttlådor från Bergs Gård!
För det mesta har vi samtliga köttlådor hemma i gårdsbutiken. Ibland färska och ibland frysta som då är färdigmörade. Vi slaktar normalt var 4:e vecka. För att boka låda fyller du i formuläret längst ner på sidan. Just nu har vi inga nötfärslådor hemma pga att Trosa kommun & Salems kommun har köpt mycket färs av oss till kommunens skolor och äldreomsorgen. Vilket vi är mycket glada över!
Vardagslådan
Vikt: ca 10 kg
Innehåller: nötfärs ca 5 kg, grytbitar ca 2 kg, innanlår ca 2 kg & ca 1 kg nötbog.
Pris: 179 kr/kg
Helglådan
Vikt: ca 5 kg
Innehåller: rostbiff, ryggbiff, högrev, flank- eller triangelstek & picanha.
Pris: 329 kr/kg
Lågtempslådan
Vikt: ca 5 kg
Innehåller: brisket, rostbiff, fransyska, nötbog & flat iron steak.
Pris: 269 kr/kg
Enstaka detaljer
I vår gårdsbutik säljer vi enstaka detaljer, nötfärs, burgare och våra härliga nötköttskorvar. Här finns både färska och frysta detaljer samt korvar.
Vårt gräsbetade nötkött
Bergs Gård erbjuder gräsbetat nötkött från gårdens djur. Våra djur äter endast gräs och för oss är det en självklarhet att erbjuda djuren en god tillvaro.
Köttet har alltid hängmörats. Köper du en färsk nystyckad låda kan detaljerna med fördel möras ytterligare 2-3 veckor efter förpackningsdag i sin vacuumförpackning. Köttet ska då ligga i kyl i max 4 grader och förpackningen ska hållas hel.
Är köttet fryst när du köper det, har vi mörat klart köttet innan frysning. Allt kött som vacuummöras ska luftas innan tillagning några minuter. När man öppnar förpackningen luktar köttet instängt av den täta förpackningen.
Köttfärs ska frysas in omgående. Köttet håller sig i frys minst 1 år från infrysningsdatum.
Boka din köttlåda här!
Här nedan kan du boka din utvalda köttlåda. Vi meddelar dig när lådan finns att hämta, bokningen är bindande och betalas i samband med utlämning.