Vi på gården

Bergs Gård

Vi som driver Bergs Gård heter Frida och Magnus Jonsson. Vi är båda uppvuxna på lantbruk, Magnus på Bergs Gård och Frida från Sörby Oppgård i Årdala. Magnus är sjätte generationen här på gården.

Tidigare var det mjölkkor på gården och för ca 15 år sedan lade vi om till köttdjursproduktion. Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Våra djur är så kallade utegångsdjur och vi är medi ett program tillsammans med Länsstyrelsen och Gård & Djurhälsa.

Hösten 2012 började vi sälja köttlådor direkt till konsument. Vi trivs väldigt bra med att få följa hela livsmeddelskejdan och även att våra kunder kan göra det. Nu säljer vi allt vårt kött i vår Gårdsbutik som detaljer, färs och korv.

De senaste åren har vi utvecklat gården med flera verksamheter och erbjuder nu även stuguthyrning, gårdsbutik med café och Bergs Gård MTB Arena.

Vi utöver lantbruket och ovanstående verksamhet driver vi Bergs Gård Mark & Bygg, ditt lokala och personliga byggföretag.

Välkomna till oss!

Familjen JOnsson

Levande landsbygd

Under utvecklingen av gården har vi erhållit stöd stöd från europeiska jordbruksfonden.
Genom att utveckla landsbygden, skapar vi nya arbetstillfällen och en bättre hälsa för våra djur.
Vi har genomfört byggnation av nytt djurstall.
Vi har genomfört en ombyggnation av ladugård till kök, cafe och matsal.