Hållbarhet

Ett starkt miljö- & hållbarhetsfokus

Vi är måna om miljön och arbetar ständigt för att använda hållbara och sunda material. Allt för att göra en så liten belastning och påverkan på vår miljö som möjligt. Därför arbetar vi fortlöpande med att kvalitet- och miljösäkra verksamheten. Att vi har hållbarhet i blodet är inte så konstigt, då Bergs Gård är en gård som funnits i släkten i generationer.

Vi älskar vår bygd och att tänka långsiktigt, med miljöaspekter i centrum, är helt självklart för oss.

 

Familjen Jonsson på Bergs gård

Ett ekologiskt lantbruk med hållbarhet i fokus

Bergs Gård drivs av Magnus & Frida Jonsson med familj, 6:e generationens bönder här på Bergs. Gården är en EU-ekologiskt certifierad gård och har varit nötköttsproducenter sedan 2005, dessförinnan var detta en mjölkgård.

Familjen Jonsson i tidigare generationer

Hållbarhet över generationer historiskt och framöver

Här på gården bor nu 3 generationer Jonssons. Vi arbetar för en långsiktig utveckling av våra verksamheter och planerar för kommande generationers möjlighet att bo och verka här för lång tid framöver.

En plats att trivas på som gäst och medarbetare

Vi är en inkluderande och välkommande arbetsplats för många unga och nya svenskar. Här växer vi tillsammans för en socialt stark och varm arbetsplats. Sociala faktorer är viktiga för oss som arbetsgivare och medmänniskor.

Föregående bild
Nästa bild

Vår inredningsstil

Om ni besöker oss, över dagen eller övernattar i någon av våra stugor så kommer ni märka att vi älskar äldre möbler. I caféet serveras allt på gammalt vacker porslin med guldkant, stolarna är charmigt omaka och våra vackra hus har gammelfarmors vackra möbler. 

Vi har spenderat oändligt många timmar på loppisar och auktioner för att hitta allt till våra verksamheter och jakten fortgår. Återbruk är vår inredningsstil helt enkelt, oerhört vackert och klimatsmart.

En klassik fika med ekologisk dryck

Vi serverar gott fika med ekologiskt kaffe och te samt ett stort urval av ekologiska kalla drycker .

Gräsbeteskött från Bergs gård i Trosa

Gräsbeteskött för biologisk mångfald

Vårt fantastiska kött är inte bara gott utan bidrar också till biologisk mångfald genom att beta ner växtlighet för att ge utrymme för örter och

Gårdsbutiken på Bergs gård

Handla härproducerat för en levande landsbygd

Vi arbetar och handlar lokalt. Gör det du med, genom att stötta lokala råvaruproducenter för vi en mer levande landsbygd.

Hållbarhet på Bergs gård

Solceller på taken

Vi förbrukar stora mängder el till alla våra byggnader så därför har vi installerat solceller på alla våra olika anläggningar.