Veras Café

Nu har vi öppnat för säsongen!

Här ser du öppettider för året.

Är ni ett större sällskap som vill äta eller fika hos oss. Var vänlig kontakta oss innan med en förfrågan så har vi möjlighet att förbereda för er.

Veras Café

I vårt mysiga gårdscafé serverar vi ett stort urval av kakor och bakverk att frossa i. Till sötsakerna serverar vi ekologiskt och fairtrademärkt kaffe & te. I drickakylen finns, ekologisk läsk från Värmdö, äppelmust och god öl från Nils Oscar bryggeri i Nyköping. Här serveras även matpajer med sallad och gårdens wienerkorv med bröd. Lunchtid erbjuder vi grillade hamburgare eller lasagne.

Vi har fullständiga rättigheter.

Ivars matbod

 

Här på uteserveringen serverar vi grillade hamburgare på gårdens goda gräsbeteskött. Vid sämre väder håller vi Ivars matbod stängd och då serveras alltid mat i Veras café.

Sommartid är detta ett perfekt ställe för After Bike/Hike.

Vi ses!

Grillkorv

Gårdens kök

I vårt kök är vårt egna gräsbetade nötkött alltid i fokus. Hos oss kan du boka middagar, firanden eller bara en trevlig lunch med vänner. Vänligen observera att köket endast är öppet på förfrågan. 

Varmt välkommen med din bokningsförfrågan!

Köket Bergs gård

Vår matfilosofi

Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och minimera vårt matsvinn. Här serverar vi vårt egna gräsbeteskött från djur som bidrar till biologisk mångfald och att binda koldioxid i våra betesmarker. Vi arbetar aktivt med att nyttja råvaror i säsong och från lokala producenter. Vi väljer kvalitet före kvantitet, varje dag. 

Gräsbeteskött från Bergs gård i Trosa

Inför ditt besök

Har du frågor eller funderingar kring våra serveringar så kontakta oss gärna. Bergs gård är en kontantfri anläggning, hos oss kan du betala med Swish, våra presentkort eller kort (ej AMEX).

Gruppbokningar

Vill ni besöka oss utanför ordinarie öppettider. Vänligen kontakta oss för bokningsförfrågan. 

silvergrytan-2021

Silvergrytan 2021

I mars 2021 tilldelades Bergs Gård Silvergrytan av Lantbrukarnas Riksförbund.

”Silvergrytan tilldelas en person eller företag som på ett ypperligt sätt lyfter fram sörmländsk mat och matkultur. 2021 års pristagare är Magnus och Frida Jonsson”.

Motiveringen lyder:

”På en gård, som av generationer drivits och utvecklats efter tidernas förutsättningar, förverkligar Magnus och Frida Jonsson sina visioner och tänker hela tiden nytt. Naturbetesköttet från gårdens djur skapar mångfald i egna restaurangen, butiken och i Västerljungs vackra natur. Aktiviteter för familj, kollegor eller vänner är inget hinder på Bergs Gård, här finns något för alla att göra. MTB-cykling, lerduveskytte eller en plats för fest och konferens. På Bergs Gård ställer man inte in, man ställer om.”