Gårdsbutik

Välkommen till Gårdsbutiken

Här säljer vi gårdens nötkött från vårt ekologiska lantbruk. Djuren som vi föder upp på gården äter endast gräs och sommarhalvåret betar de våra vackra hagmarker. Här kan du läsa mer om lantbruket.

I Gårdsbutiken finns detaljer på bit ,färs, korvar och rökt kött. Du hittar även gårdens hantverksvaror och varor från lokala producenters som honung, äppelmust, ostar och saft.

Gårdsbutiken på Bergs gård

Köp en nötköttlåda

Hos oss kan du köpa gräsbeteskött till paketpris, vi har lådor i olika storlekar och dessa behöver förbokas.

Läs mer och boka din köttlåda på länken nedan. Din förbeställda köttlåda hämtar du på gården, vi skickar inte köttet. Vi slaktar för närvarande 1 gång per månad. Det händer att vi har ett överskott på lådor och då kan du köpa dessa på plats, obokat.

Vi säljer många spännande detaljer som du normalt inte hittar i köttdisken på din lokala mataffär eller vad sägs om Picnha, Kållap eller Flat iron steak. Lär dig mer och testa en ny styckdetalj.

Gräsbeteskött från Bergs gård i Trosa

Härliga korvar på gräsbeteskött

Vårt fantastiska nötkött används också till att göra riktigt goda och smakrika korvar, perfekta för grillen. Korven görs av Mälarchark i Eskilstuna och Robertssons Chark i Örebro.

Korvarna serveras i alla vår caféer och säljs även i vår gårdsbutik. Sortimentet varierar men ett urval som förekommer är wienerkorv, falukorv och goda smaksatta kryddkorvar. Det finns både fryst och kyld korv.

Grillad gräsbeteskorv av nötkött

Sörmländskt mathantverk

Förutom vårt eget fantastiska gräsbeteskött så säljer vi produkter från andra Sörmländska matproducenter.

I Sörmland är vi lyckligt lottade. Här finns den rika mångfald som behövs för en spännande utveckling av den mat vi producerar och äter. I Sörmlands Matkluster bär vi alla på ett engagemang för maten. För årstidernas mat. Varje dag arbetar vi för att den ska bli bättre och godare och att det ska bli roligare att äta.
Inom matklustret synliggörs de aktörer som engagerar sig och som därmed bidrar till att utveckla vårt samarbete. Vår gemensamma ambition är att göra Sörmland till en mer spännande matregion.

En perfekt present

Hos oss finns det möjlighet att köpa en perfekt gåva till middagsvärden, födelsedagsbarnet eller kollegan.

Vi kan plocka ihop fina presentkorgar efter era specifika önskemål och värden. Är det ni osäkra på vad som passar just er vän kanske ett presentkort är mer passande. 

Våra presentkort gäller 1 år från införskaffadedatum och kan användas i alla våra verksamheter såsom boende, relax och MTB-cykling. Presentkorten kan köpas i vår gårdsbutik och på distans med levererans via mail.