Trivsel & säkerhet MTB-arenan

Åkregler Bergs Gård MTB-arena

 • All cykling sker alltid på egen risk. Välj cykelleder utifrån din egen färdighetsnivå. Målsman är ansvarig för minderåriga.
 • 112-appen. Ladda ner SOS alarm egen app innan du ger dig ut. I händelse av olycka kan du dela din position med anhöriga eller larmoperatören. Cyklar du själv? Meddela en anhörig om förväntad sluttid.
 • Visa hänsyn. Den som kommer uppifrån/bakifrån har alltid väjningsplikt. Vandrare och andra cyklister kan förekomma på lederna. Sakta ner vid möte och omkörning och gör den du vill passera uppmärksam på att du vill köra om. Var särskilt uppmärksam där lederna går ihop eller korsar varandra. Om någon har råkat ut för en olycka, stanna och hjälp till.
 • Anpassa farten. Håll inte högre hastighet än att du kan stanna före oförutsedda hinder. Tänk på att underlaget förändras beroende på väder.
 • Stanna bara där du syns. Bakom krön, hopp, kurvor och brantare backar är det särskilt olämpligt att stanna eftersom sikten är begränsad. 
 • Respektera naturen. Stör inte djuren, skräpa inte ner. Skogsterräng är känslig, därför är det endast tillåtet att cykla på anvisade leder.
 • Använda hjälm det är obligatoriskt. Utöver det rekommenderar vi ryggplatta, knäskydd och armbågsskydd.
 • Alkohol & droger hör inte ihop med cykling. Alkohol och droger försämrar omdöme och prestationsförmåga vilket ökar riskerna för alla som vistas i MTB-arenan. Berusade eller drogpåverkade personer kommer därför avisas.
 • Bikepasset är personligt. Alla som cyklar ska ha giltigt bikepass eller årskort.
 • Cyklisten är ansvarig för sin cykel. Cyklisten ansvarar för att inte skada andra personer eller andra faciliteter med sin cykel.
 • Cyklisten ansvarar för att känna till reglerna. Följ skyltar och anvisningar för cykling. Cykla endast på anvisade leder. Brott mot reglerna kommer att beivras och Bergs gård MTB-arena förbehåller sig rätten att makulera bikepasset för den som inte följer reglerna.
 • Första hjälpen & hjärtstartare (AED). Detta finns tillgängligt dygnet runt i anslutning till vår gårdsbutik och reception.
Cykla MTB

Information till föräldrar & nybörjare

Åldersgräns

Alla oerfarna cyklister under 13 år bör ha tillstånd från föräldrar eller förmyndare att få vistas i parken eller cykla i vuxens sällskap. barn under 10 år är inte tillåtna att vistas i parken utan vuxens sällskap. Målsman är ansvarig för minderåriga.

Kläder & skydd

Skyddskläder och skyddsutrustning rekommenderas för alla cyklister. En komplett utrustning består av hjälm, överkroppsskydd, ben/knäskydd, långa byxor, långärmad tröja och träningsskor.  

Ledernas svårighetsgrader

Lederna i Bergs gård MTB-arena är märkta med fyra olika färger:
Grön = Lätt
Blå = Medel
Röd = Svår
Svart = Mycket svår

Hundar

Hundar är välkomna och skall alltid vara kopplade.

Cykla mtb Bergs gård

Fotografering

Eventuella fotografier som Bergs gård tar i samband med er vistelse hos oss kan kommas användas som marknadsföringsmaterial & i våra sociala kanaler. Informera oss direkt vid ankomst ifall ni inte vill blir fotograferade.

Vi älskar att se bilder och filmer från ert äventyr hos oss, tagga oss gärna på Facebook @Bergs Gård MTB-arena eller på Instagram @bergsgardmtb

Cykla mountainbike i skogarna på Bergs gård

Ett aktivt ekologiskt lantbruk

Bergs gård är ett aktivt ekologiskt lantbruk med djur såsom får, höns och kor. Djuren är ute stora delar av året  och dessa får inte besökas på eget bevåg. 

Vänligen stör ej gårdens djur. Det går bra att promenera utanför inhägnader och hagar för att titta på djuren. Tänk på att höga ljud och hastiga rörelser kan skrämma djur. Målsmän är ansvariga för minderåriga.

I händelse av att ett eller flera djur befinner sig utanför en hage eller inhägnad närma er inte dessa utan kontaka personal på plats!

 

Grädbeteskor på Bergs gård